Kuijt: "Miljoenen mensen de straat op"

Dirk Kuijt kan zondag met Fenerbahçe kampioen worden. Op eigen veld moet er minimaal worden gelijkgespeeld tegen Rizespor. "Ik zie wel wat er zondag gaat gebeuren", zegt Kuijt op de website van Sport Promotion.

"Als we het redden dan wordt het één groot feest. Ik heb mij al laten vertellen dat er dan miljoenen mensen de straat op gaan. Het lijkt mij fantastisch om een keer mee te maken. Het behalen van een landskampioenschap wordt hier uitbundig gevierd. Dat weet ik zeker. De supporters leven al het hele seizoen mee. Die zijn zo betrokken.'

De 33-jarige Kuijt werd bij FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe nog nooit kampioen. De Nederlandse international verheugt zich daarom bijzonder op zijn eerste landstitel. "Ik ben positief ingesteld. Met Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe heb ik al meerdere keren om de titel gestreden."

"Ik heb alleen de pech gehad dat we een paar keer tweede zijn geworden. Vaak streden we tot het laatst mee om de eerste prijs, maar was het toch net niet. Nu gaat het wel lukken, want ook al worden we tegen Rizespor geen kampioen dan gaat het toch daarna gebeuren. We hebben immers een grote voorsprong", aldus Kuijt.