[PL] Chelsea verslaat Liverpool en brengt spanning terug

Chelsea heeft de spanning in de titelrace van de Premier League zondag helemaal teruggebracht. De Londenaren wonnen de topper bij koploper Liverpool met 2-0 en verkleinden daardoor het gat tot twee punten. Manchester City staat op zes punten van Liverpool derde, maar heeft nog twee duels tegoed.

Liverpool had elf wedstrijden op rij gewonnen en had bij winst een forse stap richting de eerste titel sinds 1990 kunnen zetten. Uitgerekend clubicoon Steven Gerrard stond aan de basis van de nederlaag tegen Chelsea. De aanvoerder ging in de blessuretijd van de eerste helft in de fout, waarna Demba Ba de 0-1 kon afdrukken.

In de tweede helft joeg Liverpool vol overgave op de gelijkmaker. Vooral de laatste twintig minuten werd het Chelsea-doel belegerd. De defensie van de bezoekers hield echter stand, zoals dat midweeks in het Champions League-duel bij Atletico Madrid ook al het geval was.

In de 91e minuut verrichtte doelman Mark Schwarzer een cruciale redding op een schot van topscorer van de Premier League, Luis Suárez. Drie minuten later kreeg Chelsea na balverlies van Daniel Sturridge vrije doortocht richting het doel van Liverpool. invaller Fernando Torres was niet zelfzuchtig en legde af op de meegelopen Willian: 0-2.