Veltman: "Heracles sloot deal met ons"

De kampioenswedstrijd van Ajax tegen Heracles bloedde in het laatste kwartier dood. Verdediger Joël Veltman wond er na afloop geen doekjes om dat de twee ploegen allebei met een punt tevreden waren. "Op een gegeven moment kwam Simon Cziommer naar me toe en zei: Als jullie de bal nou achterin houden, vinden wij het ook wel goed."

Ook Heraclied Cziommer gaf de gebeurtenissen grif toe. "Vanaf de 75e minuut is het natuurlijk voor de toeschouwers niet aantrekkelijk. Maar goed, iedereen weet waar het om draait in de Eredivisie. Dat moet je niet afrekenen op vijftien minuten van een wedstrijd."

Over het waarom was de Duitser duidelijk. "Wij hoefden de laatste vijftien minuten niet meer, we hadden aan een punt genoeg om eindelijk veilig te zijn." De remise doet niets af aan de titel van Ajax, vond Cziommer. "Als je na 34 wedstrijden bovenaan staat ben je de terechte kampioen."

Veltman en Davy Klaassen beseften dat het vertoonde spel dit seizoen niet het beste was wat Ajax kan. "Misschien was het vorig jaar iets beter voetbal", wist Veltman. "Maar uiteindelijk heb je weer die titel en die is even belangrijk." Klaassen zag bovendien een lichtpuntje. "We zijn dit jaar wel stabieler geworden."

Het tweetal verwacht ook volgend jaar onder Frank de Boer te trainen. "Volgens mij heeft hij het wel goed hier, er zijn nog genoeg uitdagingen", was Klaassen positief.