Valverde richt zich nu op Tour de France

Alejandro Valverde sloot zondag met de tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik een succesvolle week af. Daarin werd hij eerst vierde in de Amstel Gold Race, waarna hij vervolgens met overmacht de Waalse Pijl won. Zijn volgende doel is duidelijk: De Tour de France.

"Een klassieker als Luik-Bastenaken-Luik winnen is niet zo eenvoudig als mensen soms denken. Ik ben dan ook gewoon erg tevreden met mijn tweede plek. Vooral de zege in de Waalse Pijl was voor mij heel belangrijk, daar ben ik erg trots op", aldus de Spanjaard tegenover Biciciclismo.

"Er waren nog veel snelle renners vooraan te vinden en dus wilde ik mijn krachten verdelen. Ik zat wel bij Simon Gerrans in het wiel, maar in de sprint was ik gewoon niet snel genoeg. Hij is de terechte winnaar en dus feliciteer ik hem met de zege", zo zegt El Imbatido.

Valverde won dit jaar al acht wedstrijden en mag dus terugkijken op een sterk voorseizoen. Over het volgende doel is hij duidelijk: "Ik ga nu een korte rustperiode nemen en daarna ga ik me volledig focussen op de Tour. De route daarheen begint met een hoogtestage en daarna rij ik in juni het Critérium du Dauphiné", besluit de Spanjaard.