Clasie schaamt zich niet voor emoties

Jordy Clasie was zichtbaar geëmotioneerd toen Ronald Koeman zondag afscheid nam van het thuispubliek van Feyenoord. De middenvelder heeft veel aan de coach te danken. "De huldiging na afloop van Koeman was mooi. Dat verdient hij ook. Het is een fantastische man. Heel veel jongens hebben heel veel aan hem te danken", zei Clasie voor de camera's van FOX Sports.

Feyenoord won de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 5-1 van Cambuur. "Koeman heeft veel jongens stappen laten maken. Hij is duidelijk naar iedereen. Hij geeft je vertrouwen en de vrijheid om te doen waar je goed in bent", ging Clasie verder. "Als het niet goed is vertelt hij dat ook open en eerlijk. Waarom het me raakt? Zo ben ik, ik ben emotioneel en daar schaam ik me ook niet voor."

Clasie verzekert de fans dat hij ook na de zomer nog gewoon voor Feyenoord speelt. "Brazilië? Nu de druk er van af is en de tweede plek zeker is, begint dat te leven. Dan gaan de spelers die kans maken op WK-deelname daar natuurlijk steeds meer aan denken. We gaan het de komende weken zien."

"En daarna? Volgend jaar speel ik gewoon weer in De Kuip." Dit seizoen speelde de 22-jarige Haarlemmer 31 competitieduels voor Feyenoord. Hij scoorde één keer.