[PD] Barcelona wint na comeback van Villarreal

Barcelona heeft de eerste wedstrijd na het overlijden van oud-trainer Tito Villanova met 3-2 gewonnen van Villarreal. Barça kwam in de uitwedstrijd met 2-0 achter, maar twee eigen doelpunten van Villarreal zorgden voor een gelijke stand. Zeven minuten voor tijd tekende Lionel Messi vervolgens voor de winnende treffer.

Na een moeizame eerste helft voor beide ploegen kwam Villarreal op slag van rust op voorsprong via Cani. Na de rust kwam Barcelona vervolgens strijdbaar uit de kleedkamer, maar ondanks druk van de bezoekers bouwde Villarreal de score uit. Een counter werd door Manu Trigueros afgerond.

Barcelona was slechts kort uit het veld geslagen en zocht toen weer de aanval. Gabriel Paulista bezweek als eerste en maakte er met een eigen doelpunt 2-1 van. Twaalf minuten voor tijd maakte Mateo Musacchio gelijk. Hij kopte de bal langs zijn eigen doelman. Na de gelijkmaker leek een zege van Barcelona onvermijdelijk. Messi zorgde er voor dat dat ook bewaarheid werd.

Een opvallend moment was er halverwege de tweede helft. Bij een hoekschop werd er vanaf de tribune een banaan naar Dani Alves gegooid. De Braziliaan raapte het projectiel op, pelde hem en at hem op voordat hij koeltjes de corner nam.

Eerder zondag had Athletic Bilbao goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal door Sevilla met 3-1 te verslaan. Via Markel Susaeta, Iker Muniain en Ander Herrera kwam Bilbao op 3-0. Kevin Gameiro deed iets terug. Athletic staat nu stevig op de vierde plaats die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. Sevilla is vijfde en koerst af op de Europa League.