Kuijt heeft titelsmaak te pakken

Dirk Kuijt werd zondag voor het eerst in zijn profcarrière kampioen. Met Fenerbahçe legde de Katwijker beslag op de Turkse landstitel. "Het klinkt misschien gek uit de mond van een 33-jarige. Maar dit smaakt naar meer landstitels”, laat een opgewekte Kuijt weten aan De Telegraaf. "De wedstrijd was niet geweldig, maar dat is wel vaker zo bij kampioenduels. Daar kan ik vanaf nu echt over meepraten."

De sfeer in het stadion was anders dan bij andere titelfeestjes, omdat er door een disciplinaire straf alleen vrouwen en kinderen het stadion in mochten. "Maar buiten de poorten halen de mannen de schade hier behoorlijk in.”

De Oranje-international genoot met volle teugen van alles festiviteiten. "Pierre van Hooijdonk had me al een beetje voorbereid, maar dit overtreft mijn stoutste dromen. De fans zijn echt door het dolle heen. Figuurlijk werd ik het al, maar ik word hier nu ook letterlijk op handen gedragen."

Voor Kuijt en Fener zit er binnenkort nog een feestje aan te komen; "En dan te bedenken dat het officiële feest nog moet komen. In Turkije wordt de kampioensbeker pas na de laatste thuiswedstrijd uitgereikt. Dat is over twee weken. Daarna hebben ook de officiële festiviteiten plaats.”