Cavendish weer de beste in Turkije, Bos achtste

Mark Cavendish heeft ook de tweede etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Brit was, net als een dag eerder, duidelijk de snelste in de massasprint na een rit over 174 kilometer van Alanya naar Kemer. Theo Bos moest genoegen nemen met plek acht.

De kopgroep van de dag bestond uit vijf renners, waaronder Martijn Verschoor van Team Novo-Nordisk. De groep kreeg echter nooit een voorsprong van veel meer dan twee minuten en met 16 kilometer te gaan werden ze weer bijgehaald.

In de laatste kilometers reed het peloton in razende vaart met vijf sprinttreintjes naast elkaar op kop. De leiding was continu in handen van Omega Pharma-Quick-Step van Cavendish, maar met twee kilometer te gaan kwam Belkin bijna langszij. 

Tijdens de sprint leek Bos toch nog goed te zitten, maar door een fout van Graeme Brown moest hij een paar plekken inleveren. Vervolgens pakte hij het wiel van Cavendish en zodra de Brit de turbo inschakelde leek Bos er zelfs naast te komen. De Nederlander kon dat echter niet volhouden en zakte snel terug. Hij werd uiteindelijk achtste.

Door zijn zege blijft Cavendish de leider in het algemeen klassement, Bos is op de vierde plek de beste Nederlander.