Blanc straft PSG voor gelijkspel

De selectie van Paris Saint-Germain stond, tegen de verwachtingen in, vanochtend 'gewoon' op het trainingsveld. De spelers van de Franse grootmacht werden door trainer Laurent Blanc op het trainingscomplex verwacht, een dag na de teleurstellende 1-1 tegen FC Sochaux. Door het gelijkspel moest PSG een titelfeestje uitstellen. AS Monaco zou de Parijzenaars in theorie nog kunnen inhalen op de ranglijst van de Ligue 1.

Normaliter zou de spelersgroep van PSG twee dagen vrij zijn na de wedstrijd tegen Sochaux. Die vrije dagen vervallen nu, zodat de club zich optimaal kan voorbereiden op de volgende mogelijkheid om landskampioen te worden. Over tien dagen staat de confrontatie tegen Guingamp op het programma.

Blanc wil niet dat zijn spelers de maatregel als een straf zien. "Dit zijn professionals van het hoogste niveau. Er zijn veel ergere dingen dan moeten trainen op een vrije dag, om je zo beter voor te bereiden op de volgende wedstrijd."

De landstitel kan PSG ook dit jaar bijna niet meer ontgaan. Met nog drie wedstrijden op het programma bezit de club een voorsprong van acht punten op nummer twee AS Monaco. Een gelijkspel tegen Guingamp volstaat om de Franse titel te prolongeren.

De ploeg van Blanc had het karwei in de laatste weken al veel eerder af kunnen maken. Van de laatste vijf wedstrijden werden er echter 'slechts' drie gewonnen. Naast het gelijkspel tegen Sochaux was Olympique Lyon met 1-0 te sterk. Dat terwijl Monaco juist een zegereeks neerzette.