Ruiz: "Allemaal belangrijke goals"

Bryan Ruiz vindt het jammer dat hij wordt afgerekend op de hoge kosten die zijn uitleenperiode aan PSV met zich meebrachten. De aanvaller speelt een half jaar als huurling voor de club uit Eindhoven. PSV moest diep gaan om hem tijdelijk over te nemen van Fulham. Doordat Ruiz ook nog eens zeer wisselvallig presteert in het shirt van de Brabanders, krijgt hij de nodige ladingen kritiek over zich heen.

"Ik weet dat ik niet mijn beste niveau heb gehaald in deze vijf maanden, maar ik ben blij dat ik vijf goals heb kunnen maken. Dat waren allemaal belangrijke goals. Als we daardoor met PSV de Europa League halen, dan maakt me dat gelukkig en is mijn periode hier geslaagd", zegt de Costa Ricaan tegen De Telegraaf.

Ruiz besliste het duel met PEC Zwolle van afgelopen weekend en maakte ook de winnende goals tegen Heracles Almelo, NEC en Go Ahead Eagles. Toch bestaat er een negatief beeld van de prestaties, die Ruiz in de afgelopen vijf maanden neerzette. "Er is veel kritiek op mij, ook omdat naar buiten is gekomen dat er veel geld voor mij wordt betaald", verklaart hij aan het Algemeen Dagblad.

Door de overwinning op PEC ligt een Europees ticket binnen handbereik voor PSV. De club moet vierde worden om de play-offs te ontlopen. "We hebben het nu weer helemaal in eigen hand. Die kans mogen we niet meer laten liggen", vindt Ruiz.

"Het lijkt misschien gemakkelijk, maar dat wordt het zeker niet. NAC zal er alles aan doen om ons een moeilijke avond te bezorgen. Dus we moeten nog een keer alles geven."