Guardiola: "Geboren om de bal te hebben"

Bayern München-trainer Pep Guardiola ziet Carlo Ancelotti, zijn collega van Real Madrid, niet als een groot tacticus. Real Madrid zette Bayern te kijk in de eerste halve finale van de Champions League (1-0). In de uitwedstrijd moet Guardiola proberen zijn manschappen naar de finale te leiden. Ancelotti gaf al te kennen dat hij weinig zal veranderen om de eindstrijd te bereiken.

Guardiola erkent dat er bij de Madrilenen veel kwaliteit op het veld staat. "Zelfs met de snelste verdedigers op aarde is het onmogelijk om de snelheid van Real Madrid af te stoppen", zegt hij tegen de pers. "Het is zaak dat we die spelers zo min mogelijk op onze helft laten komen."

Ancelotti bracht in de heenwedstrijd een ultradefensief Real Madrid ten tonele. Iets waar Guardiola geen snars van begrijpt. "Ik hou er van om de bal te hebben. Ik ben ervoor geboren om de bal te hebben. Ik snap voetbal alleen met goed positiespel. Niet als er acht spelers achter de bal worden gezet om te verdedigen."

Volgens de Spanjaard hoeft Ancelotti er niet op te rekenen dat hij de finale van de Champions League bereikt. "We hebben meer dan één doelpunt nodig om Real af te troeven", weet hij. "Ik heb in Spanje gelezen dat de Madrilenen al denken dat ze in de finale staan. En dat ze de Spaanse titelstrijd al in hun voordeel hebben beslist. Wij gaan er alles aan doen om dat eerste te voorkomen."