Engelaar wint prijs voor doelpunt van het jaar

Orlando Engelaar heeft de prijs voor het doelpunt van het jaar in de Australische A-League gewonnen. Dat maakte de Australische voetbalbond bekend. De middenvelder, die bij Melbourne Heart speelt, kreeg de prijs voor zijn doelpunt tegen de Central Coast Mariners op 22 maart (video). In die wedstrijd scoorde Engelaar bij een tegenaanval vanaf eigen helft.

Engelaar speelt sinds vorig jaar bij Melbourne Heart, nadat hij bij PSV bijna niet meer in actie kwam. Hij voetbalde in totaal elf wedstrijden dit seizoen en scoorde daarin vijf keer. De ploeg die getraind wordt door John van 't Schip eindigde als laatste in de competitie, maar heeft het geluk dat er in Australië geen club degradeert.

De Duitser Thomas Broich van Brisbane Roar kreeg de prijs voor speler van het jaar. De aanvallende middenvelder is daarmee de eerste speler die de prijs voor de tweede keer pakt. Ook de coach van het jaar kwam van Brisbane Roar. De Engelsman Mike Mulvey won de prijs. De club uit Brisbane gaat zondag tegen Western Sydney Wanderers in de finale uitmaken wie er kampioen wordt.