'Van Gaal niet de enige kandidaat bij Manchester'

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Louis van Gaal na het WK aan de slag gaat bij Manchester United. De bondscoach van het Nederlands elftal voerde positieve gesprekken met de Engelse topclub, maar er zouden meerdere kandidaten zijn voor de vacante trainerspositie. Dat meldt Sky Sports maandag.

De belangrijkste uitdagers van Van Gaal lijken Atlético Madrid-trainer Diego Simeone en Jürgen Klopp van Borussia Dortmund. Ook de naam van Ryan Giggs, die momenteel de honneurs waarneemt, wordt genoemd als definitieve opvolger van David Moyes. De Schot kreeg vorige week zijn ontslag naar aanleiding van het desastreuze seizoen dat Manchester United doormaakt.

Overigens lijkt de komst van Klopp onwaarschijnlijk. De Duitser gaf vorige week al aan niet voordat zijn contract afloopt uit Dortmund te willen vertrekken.

Eerder werd gemeld dat Van Gaal al zo goed als rond is met de Red Devils en dat hij met meer dan honderd miljoen euro de transfermarkt op mag. De voormalige oefenmeester van Ajax, AZ, FC Barcelona en Bayern München was naar verluidt ook in beeld bij Tottenham Hotspur.