Eindhoven in slotfase naast Sparta in Rotterdam

Sparta en FC Eindhoven zijn maandag met een remise aan de nacompetitie begonnen. Op het Kasteel in Rotterdam werd het 1-1. Finn Stokkers zette de thuisploeg op voorsprong, maar in de slotfase maakte Anthony van den Hurk gelijk. Vrijdag is de return in Eindhoven.

Sparta, dat het reguliere seizoen als zestiende afsloot, won dit kalenderjaar pas een keer en werd vorige maand nog met 4-0 verslagen door Eindhoven, de nummer zes van de Jupiler League. Ook dit keer hadden de Brabanders het betere van het spel.

In de 72e minuut hielp Tom Muyters de thuisploeg echter onbedoeld een handje. De doelman van Eindhoven treuzelde te lang na een terugspeelbal, waarna hij tegen invaller Stokkers aanschoot en de bal in het doel verdween. Aan de andere kant was keeper Khalid Sinouh juist de gevierde man door een kwartiertje eerder een strafschop van Nayib Lagouireh te stoppen.

Vlak voor tijd ging het toch nog mis voor Sparta. Na een voorzet van Lagouireh kopte Anthony van den Hurk de verdiende gelijkmaker achter Sinouh.