[PL] Arsenal heeft vierde plaats voor het grijpen

Arsenal ligt op koers voor een Champions League-ticket. De ploeg van coach Arsène Wenger was maandag met 3-0 te sterk voor Newcastle United. Daardoor heeft Arsenal de vierde plaats, die recht geeft op de voorronde van het miljoenenbal, stevig in handen. Nummer vijf Everton volgt op vier punten.

In Londen boekte Arsenal zijn derde zege op rij. Laurent Koscielny brak in de 26e minuut de ban. Drie minuten voor rust verdubbelde Mesut Özil de score. De Duitse spelmaker sloeg in de rebound toe, nadat doelman Tim Krul tot twee keer toe een inzet van Olivier Giroud had gekeerd.

Krul voorkwam even later erger door een schot van Santi Cazorla te keren. Aan de andere kant had Newcastle, zonder de geblesseerde Luuk de Jong maar met Vurnon Anita, weinig in te brengen. In de tweede helft velde Giroud het vonnis over de formatie van Alan Pardew, die na een schorsing terugkeerde op de bank.

Zaterdag kan Arsenal de vierde plaats veiligstellen. Bij winst op West Bromwich Albion, kan Everton de Londenaren niet meer passeren.