FC Utrecht in gesprek met Adriaanse

Co Adriaanse gaat wellicht aan de slag bij FC Utrecht. De club heeft al een gesprek achter de rug waarin een mogelijke functie is besproken. FC Utrecht neemt na het seizoen afscheid van hoofdtrainer Jan Wouters en de 66-jarige Adriaanse wordt genoemd als zijn opvolger. "Ik heb inderdaad gesproken met Co", laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten aan De Telegraaf.

"Het gesprek ging erover wat voor rol Co zou kunnen spelen in het technische beleid van FC Utrecht komend seizoen. We hebben vaker contact met Co, want er is een warme band tussen hem en de club. Dat heeft te maken met het verleden van Co bij FC Utrecht." Adriaanse speelde in de jaren '70 een aantal seizoenen bij de club.

Welke rol Adriaanse bij FC Utrecht gaat vervullen is nog niet helemaal duidelijk. Het zou kunnen dat hij hoofdtrainer wordt, maar voor die functie is huidig assistent Robbie Alflen ook een belangrijke kandidaat. Wellicht dat Adriaanse als technische man boven Alflen als hoofdtrainer komt te staan.

Utrecht en dan met name voorzitter Frans van Seumeren, is in elk geval zeer gecharmeerd van Adriaanse. "Co is een van de beste technische mensen in Nederland en aan zijn mening hechten we veel waarde", vervolgt Van Schaik. "We willen met fris elan terug naar typisch FC Utrecht-voetbal en zoeken een trainer die daarbij past. Robbie is een belangrijke kandidaat en ik kan zeggen dat we niet zoveel kandidaten hebben."