Douglas: "Speelde op automatische piloot"

Het vertrek van Douglas Franco Texeira naar Dinamo Moskou is naar eigen zeggen een juiste stap geweest. De stopper is echter niet meer in beeld bij Oranje. De geboren Braziliaan kreeg in 2011 een Nederlands paspoort, waardoor hij kon worden opgeroepen voor Oranje. Dat gebeurde eenmaal in oktober 2012 door huidig bondscoach Louis van Gaal, maar van speelminuten kwam het destijds niet.

Sindsdien kreeg hij geen uitnodiging meer van de keuzeheer. "Misschien omdat ik de laatste jaren bij FC Twente niet mijn beste niveau heb gehaald", laat de centrale verdediger weten aan De Telegraaf.

Afgelopen zomer maakte Douglas een transfer van FC Twente naar Dinamo Moskou. "Die overstap is goed voor me geweest. De eerste drie jaren bij FC Twente waren goed, maar daarna werd het minder. Als ik eerlijk ben, had ik eerder weg moeten gaan."

"Het uitblijven van een transfer speelde maar door mijn hoofd en daardoor begon ik fouten te maken en gekke dingen te doen. Ik heb me hier goed ontwikkeld. Ik word veel meer uitgedaagd. In Nederland speelde ik op het laatst te veel op de automatische piloot."

In maart liet Douglas nog weten dat hij de hoop op het WK nog niet had laten varen. "Ik ben er trots op een Nederlander te zijn", zo liet hij het Algemeen Dagblad optekenen. "Ik droom nog steeds van het Nederlands elftal."