Na Advocaat ook Trapattoni in beeld bij Marokko

Dick Advocaat is nog steeds in beeld om de nieuwe bondscoach van Marokko te worden. De huidige AZ-trainer heeft twee concurrenten. Giovanni Trapattoni en de Marokkaan Badou Zaki staan ook op het lijstje van de Marokkaanse voetbalbond. Dat heeft vicevoorzitter Mohamed Boudrika laten weten. "De nieuwe trainer zal komen uit dat rijtje namen", aldus Boudrika volgens het ANP.

De bond heeft maandag al gesprekken met de drie kandidaten gevoerd en vrijdag of zaterdag wordt duidelijk wie van de drie de nieuwe bondscoach wordt. Marokko zoekt sinds september een nieuwe hoofdtrainer. Toen werd het contract van Rachid Taoussi niet verlengd.

Vorige week bevestigde Advocaat al tegen Voetbal International dat hij bij de Marokkanen in beeld is. "Ik ben inderdaad door hen benaderd via een tussenpersoon. Ik heb gezegd dat, als ze echt serieus zijn, ze zich zelf moeten melden. Dan ben ik bereid te luisteren."

Mocht de keuze inderdaad op Advocaat vallen, dan krijgt de 66-jarige trainer als eerste de taak om met zijn team goed te presteren op de Afrika Cup. Die wordt volgend jaar door Marokko zelf georganiseerd.