Alves: "Fan publiekelijk voor schut zetten"

Dani Alves is tevreden dat zijn actie tijdens de uitwedstrijd tegen Villarreal iets teweeg heeft gebracht in de voetbalwereld. De Braziliaan wilde een hoekschop gaan nemen, toen een supporter van Villarreal een banaan naar hem gooide. Alves pakte die op en nam er een hap uit. De fan die de banaan gooide, heeft van Villarreal een stadionverbod voor het leven gekregen.

Alves zou hem zelf ook graag op een andere manier straffen. "Als het kon, zou ik een foto van hem online zetten. Dan staat hij voor iedereen voor schut", sprak de rechtsback van Barcelona tegen het Braziliaanse Radio Globo.

De actie van Alves heeft via social media een campagne op gang gebracht waarbij fans als protest tegen racisme een banaan eten. "Ik ben blij dat ik op een bepaalde manier iets kan bijdragen aan het verbeteren van de wereld", aldus de speler.

"Dit gebeurt niet alleen in de voetbalwereld. Het mag gewoon nergens gebeuren. We leven in de 21ste eeuw, waarin de mensen zich net zo moeten ontwikkelen als de wereld zelf. Hopelijk kunnen we dit soort gedrag met deze actie stoppen."