De Boer: "Geen intentie om Ajax te verlaten"

Frank de Boer staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur, maar tot nu toe bleef het slechts bij een telefoontje vanuit Londen naar Ajax-directeur Marc Overmars. "Spurs heeft aangegeven dat ze na het seizoen eventueel met me zouden willen praten", benadrukt De Boer tegen Voetbal International.

"Ik heb daarop gezegd dat ik me eerst wil richten op een goed einde van het seizoen met Ajax en daarna best naar Tottenham Hotspur zou willen luisteren. Meer is het op dit moment niet."

Tottenham heeft Guido Albers, de zaakwaarnemer van de Ajax-trainer, nog niet benaderd. "En laat één ding duidelijk zijn: het is helemaal niet mijn intentie om Ajax te verlaten. We hebben een geweldige spelersgroep en ik heb het fantastisch naar mijn zin bij Ajax."

Technisch directeur Marc Overmars windt zich er ook nog niet over op: "Er is nog niks concreet." Behalve De Boer is ook Mauricio Pochettino kanshebber om op White Hart Lane de nieuwe manager te worden. Hij maakte de afgelopen seizoenen veel indruk bij Southampton.

De Boer moet Spurs dus van nieuw elan voorzien, nadat de club eerder dit seizoen afscheid nam van André Villas-Boas. Onder leiding van interim-coach Tim Sherwood bezet Tottenham momenteel plaats zes in de Premier League.