[CL] Uitslag Bayern München - Real Madrid

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League. Na de 1-0 zege vorige week vernederde het nu het thuisspelende Bayern München, het werd 0-4.

Real Madrid wist al na twintig minuten spelen dat zij zich mocht voorbereiden op de eindstrijd van het prestigieuze toernooi De kracht van Real? Het ultradefensieve systeem, waarop Bayern-trainer Pep Guardiola zoveel kritiek had. Guardiola wilde vooral aan de bal blijven, maar de spelers zagen iedere keer op de helft van Real een maagdelijk witte muur op zich afkomen.

Het countervoetbal van de Madrilenen wierp zijn vruchten af. Eerst werd een corner verdiend, waaruit Sergio Ramos de openingstreffer binnenkopte. Even later mocht de centrale verdediger opnieuw zijn naam op het scorebord laten zetten. Dit keer uit een vrije trap van Angel di Maria.

Om nog maar eens korte metten te maken met het laatste sprankje Duitse hoop, schoot Cristiano Ronaldo voor de rust ook nog eens de 0-3 binnen. Een counter, waarbij alle drie de Madrileense aanvallers betrokken waren, leverde de Portugees zijn zestiende goal in dit Champions League-seizoen op. Benzema stuurde Bale weg, die links Ronaldo vond. De sterspeler bleef koel en rondde af.

Bayern had nog mazzel dat de score voor de rust niet verder opliep. Manuel Neuer maakte de ene na de andere inschattingsfout, waardoor zowel Gareth Bale als Cristiano Ronaldo van ver mocht proberen om de uitgelopen doelman te verschalken. Het lukte niet.

In de tweede helft straalde Bayern twee minuten uit dat het nog geloof had in een stunt. Real Madrid had de boel achterin echter zodanig op slot zitten, dat winnen al snel een onmogelijke opgave bleek. Met een vrije trap in de 90ste minuut maakte Ronaldo ook nog eens uit een lage vrije trap de 0-4.

Carlo Ancelotti kon Ramos voortijdig naar de kant halen, zodat de centrale verdediger niet tegen een schorsing zou oplopen voor de finale van de Champions League. Xabi Alonso liep voor de rust wél tegen een gele prent aan en mist de eindstrijd.