Simeone verdedigt tactiek Mourinho

Diego Simeone begrijpt dat José Mourinho met Chelsea puur voor het resultaat voetbalt, en niet voor de schoonheid. De Portugese manager kreeg veel kritiek, nadat hij The Blues vorige week met een zeer verdedigende tactiek naar een 0-0 in Madrid coachte. Woensdag is de return op Stamford. Diego Simeone, de coach van Atlético, gaat niet mee met alle critici.

"Ik ben een voetbalman, ik respecteer alle manieren waarop je je team kan neerzetten. Je kan met tien man achterin spelen of met tien man in de voorhoede, dat maakt niet uit. Uiteindelijk telt alleen het resultaat", zegt de Argentijnse trainer volgens de Daily Mail.

"Het hangt er van af hoe jij denkt dat je team het beste kan spelen en wie de tegenstander is. Verdedigen is niet makkelijk, dus je moet een team dat verdedigt ook feliciteren", aldus Simeone. "Het belangrijkste is dat je wint, op welke manier maakt niet uit."

Atlético Madrid is koploper in de Primera División en dus is Simeone misschien wel aan een historisch seizoen bezig. "Ik denk niet aan wat we al bereikt hebben", vertelt hij echter. "Ik focus me alleen op de volgende periode, en niet op de plek waar we nu staan."