De Boer vereerd door oproep spelers

Frank de Boer staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Enkele Ajax-spelers hebben echter een oproep gedaan aan hun trainer om in Amsterdam te blijven. Davy Klaassen en Joël Veltman lieten in De Telegraaf weten dat zij De Boer graag bij Ajax zien blijven. "En dat Davy Klaassen en Joël Veltman een dringend verzoek aan me deden om niet te vertrekken, is het mooiste wat er is", zegt De Boer tegen datzelfde medium.

"Dat spelers graag willen dat je blijft. Natuurlijk is dat medebepalend in de beslissing die je neemt." De interesse van Tottenham betekent niet dat De Boer gelijk vertrekt. "Tottenham is zich gewoon aan het oriënteren welke trainers haalbaar zijn. En uiteindelijk zullen ze beslissen voor wie ze gaan.”

"Ik heb een contract tot de zomer van 2017 en weet niet hoe Ajax zich opstelt", vervolgt de succescoach. "Op een gegeven moment leg je beide clubs naast elkaar, ga je plussen en minnen en dan is dit soort details heel belangrijk. Uiteindelijk ga ik op de aanbieding in of niet."

Het feit dat De Boer met Ajax bezig is in een proces speelt een grote rol bij zijn beslissing. "Het moet echt precies passen en er moet in elk geval heel veel perspectief zijn, want Ajax geef ik natuurlijk niet zomaar op. We hebben een uitstekende kern, die we met twee of drie aankopen verder kunnen uitbouwen. We zijn met een goede groep met iets moois bezig. Zo zie ik het – net als Davy en Joël – ook."