Ronaldo: "Finale winnen in eigen land"

Cristiano Ronaldo was de gevierde man bij Real Madrid. Met zijn twee goals had de sterspeler een groot aandeel in de 0-4 zege op Bayern München. De Madrilenen maakten korte metten met Bayern. Sergio Ramos kopte De Koninklijke naar een 0-2 voorsprong, waarna Ronaldo er nog voor rust 0-3 van maakte via een scherpe counter. Vlak voor tijd schoot de Portugees international een vrije trap op listige wijze achter Manuel Neuer.

Met zijn twee doelpunten verbrak hij het record van Lionel Messi van meeste goals in één Champions League-campagne. Ronaldo heeft nu zestien keer gescoord deze jaargang, terwijl het record van Messi veertien doelpunten bedroeg. "Ik was er wel naar op zoek, want ik wist dat ik nog maar één goal nodig had", zegt Ronaldo op de officiële website van de UEFA.

"Maar als het niet was gebeurd, dan zou ik daar niet boos om zijn. Het was een geweldige pass van Gareth Bale. Het hele elftal heeft me vandaag geholpen", vervolgt Ronaldo. "Maar het belangrijkste is dat we in de finale staan."

"Dat is ook terecht. Iedereen bij Real verdient het. De coach en zijn staf mogen de felicitaties in ontvangst nemen, want we speelden heel erg goed. Nu moeten we proberen de finale te winnen."

Die finale is in Lissabon, het geboorteland van Ronaldo. "Bij de start van deze Champions League zei ik het al: ik wil 'm winnen. Wie we ook tegen komen in de finale, het zal lastig worden. Maar dat maakt niet uit. De finale is in mijn eigen land en ik wil daar de Champions League weer winnen."