[Giro] Giant-Shimano met drie Nederlanders aan de start

Tom Veelers, Albert Timmer en Tom Stamsnijder rijden voor Giant-Shimano de Giro d'Italia. Dat maakte de wielerploeg woensdag bekend. De drie Nederlanders zullen de Duitser Marcel Kittel proberen aan een sprintoverwinning te helpen in de vlakke etappes. Vorig jaar won de Duitser vier etappes in de Tour de France.

In de lastigere etappes zullen de Duitser Simon Geschke en de Zweed Tobias Ludvigsson een vrije rol krijgen. De Sloveen Luka Mezgec mag voor zijn kansen sprinten als Kittel niet meer in het peloton zit. De Belg Bert de Backer en de Oostenrijker Georg Preidler maken het team compleet.

"We hebben een sterk team dat de leiding kan nemen in het peloton en sprints kan voorbereiden", zegt ploegleider Addy Engels. "Ook hebben we een aantal renners dat in de lastigere etappes in de aanval kan. We zullen elke dag kijken wat de mogelijkheden zijn, zonder onmiddellijk te focussen op het algemeen klassement."

John Degenkolb, die vorig jaar de ploeg aan een etappeoverwinning hielp in Italië, doet dit jaar niet mee. Mezgec eindigde vorig jaar in drie etappes als derde en Ludvigsson werd eenmaal vierde.