Mourinho: "Nooit meer weg bij Chelsea"

Als het aan José Mourinho ligt, vertrekt hij nooit bij Chelsea. De coach wil zijn hele carrière bij Chelsea blijven werken, na zijn terugkeer van afgelopen zomer. Hij sloot een turbulente driejarige periode bij Real Madrid af om terug te keren op het oude nest. In zijn eerste periode bij Chelsea, van 2004 tot 2007, won hij twee keer de Premier League, een FA Cup en twee League Cups.

Mourinho verliet Chelsea terwijl hij nog een doorlopend contract had voor Real Madrid. Nu is hij erop gebrand om zijn trainersloopbaan af te sluiten in Londen. "Mijn toekomst ligt bij Chelsea. Als de club besluit niet verder met mij te gaan, dan is dat een besluit van de club. Niet van mij. Ik wil hier nooit meer weg", zegt hij tegen de pers.

"Mocht Chelsea een punt achter onze samenwerking zetten, dan ga ik me beraden of ik eventueel ook een punt achter mijn trainerscarrière zet", aldus de Portugese coach, die met de Engelse grootmacht in de halve finale van de Champions League staat.

Atlético Madrid is de laatste horde op weg naar de finale van het prestigieuze toernooi. In de heenwedstrijd werd het 0-0, een stand die voordelig kan uitpakken voor Chelsea. Mourinho hanteerde een defensieve speelwijze, zodat hij zonder tegendoelpunten aan de return in eigen huis kon beginnen met zijn ploeg.

Chelsea bezit in de Premier League momenteel de tweede plek. De club versloeg Liverpool afgelopen weekend met 2-0 en kan nog landskampioen worden. Manchester City, dat derde staat, heeft echter de beste papieren. De club heeft nog een wedstrijd tegoed en bezit een achterstand van respectievelijk één en drie punten op Chelsea en Liverpool.