Janmaat: "Een bijzondere zomer"

Eerst het WK voetbal en daarna hoogstwaarschijnlijk een transfer. Voor Daryl Janmaat breekt een spannende periode aan. De verdediger van Feyenoord maakt zich op voor een buitenlands avontuur. Hij bevestigt aan Voetbal International dat Napoli achter hem aan zit. "Niet dat ik al met ze aan tafel heb gezeten, of zo, maar ik weet dat die club mij volgt. Zo zijn er meer. Ik zie het wel."

"Ik heb onlangs met Martin van Geel gesproken, de technisch directeur. Samen hebben we afgesproken dat we de onderhandelingen over het verlengen van mijn contract opschorten tot na de zomer", vertelt de 24-jarige international, die aan zijn tweede seizoen bezig is bij Feyenoord. Hij heeft nog een contract tot medio 2015 bij de Zuid-Hollanders.

"Het wordt voor mij een bijzondere zomer, spannend, vooral. Ik ben vrij nuchter van mezelf, maar kan niet ontkennen dat er de nodige kriebels bij komen kijken: eerst het WK met Oranje, daarna wellicht een transfer", stelt hij.

"De club die mij het beste gevoel geeft, waar ik aan spelen toekom, waarvan ik dénk dat die club goed is voor mijn ontwikkeling, daar ga ik naartoe. En dan maakt het mij in eerste instantie niet uit of het in Italië, Engeland, Spanje of Duitsland is. Ik denk dat ik een type speler ben dat in al die competities wel zou kunnen spelen."

Het is volgens Janmaat nog niet gezegd dat hij uit Rotterdam vertrekt. "Als er niks komt, blijf ik. Ik hoef niet weg bij Feyenoord, hè. Dan zou ik alsnog kunnen bereiken waarvoor ik naar Rotterdam ben gekomen: kampioen worden en Europees voetbal spelen."