Neymar: "Strijden tot het eind"

Neymar vindt niet dat FC Barcelona al is uitgeschakeld in de Spaanse titelstrijd. Atlético Madrid heeft met nog drie wedstrijden te gaan een voorsprong van vier punten op Barcelona genomen. Neymar denkt echter dat er nog voldoende kansen zijn om de Madrilenen te passeren op de ranglijst van de Spaanse Primera División.

"We moeten strijden tot het eind", zegt de Braziliaan tegen El Mundo Deportivo. "Hoop is het laatste wat je moet verliezen. Zelfs al hebben we één procent kans om de titel te winnen, moeten we ervoor blijven gaan."

Neymar herstelt op dit moment van een blessure. Hij hoopt nog voor het einde van het seizoen zijn comeback te maken bij Barcelona. "Misschien dat ik in de laatste wedstrijd nog mee kan doen. Als ik de kans heb, dan grijp ik die sowieso."

De aanvaller geeft toe dat zijn eerste seizoen in dienst van Barcelona z'n mee- en tegenvallers heeft gekend. "Ik heb alles nu al meegemaakt. Het is goed en slecht gegaan. Ik heb een teleurstellende periode gekend, maar heb m'n hoofd geheven en kijk nu weer vooruit."

"Ik voel me goed. Niets in het leven is makkelijk. Soms stap je met het goede been uit bed en soms met het slechte. We hebben recent de finale van de Copa del Rey verloren en dat is een teleurstelling. Daar moeten we van leren, zodat we met een positief gevoel de toekomst in gaan."