[Sportblog] Muhammad Ali verliest & Opa doet mee aan WK

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Pellegrini huilt voor bijna elke finale
Zwemster Federica Pellegrini is een aparte. In een gesprek met La Gazzetta Dello Sport vertelt de Italiaanse hoe ze zich in de aanloop naar een grote wedstrijd gedraagt: "Ik maak me nooit echt zorgen, maar ik voel me altijd een beetje schizofreen. Ik heb geen controle over mijn emoties, lach en huil om alles en niks, zelfs in de kleedkamer", aldus de specialiste op de 200 meter vrije slag. In 2004 pakte ze daarop olympisch zilver, vier jaar later was het goud.

"Ik denk dat ik voor aanvang van 90% van mijn finales heb gehuild. Echter heb ik het gevoel dat me dat geluk brengt, want ik heb veel gewonnen." Naast haar olympische medailles won Pellegrini in 2009 en 2011 de wereldtitel op zowel de 200 als de 400 meter vrije slag. Op beide afstanden is ze tevens houdster van het wereldrecord.

Naast haar huilen en lachen heeft de Italiaanse nog een 'dingetje': De zwemster is bang voor diep water. "Ik ben bang als ik de bodem niet kan zien. Die duisternis vind ik maar niks", aldus Pellegrini. "Ik ga alleen de zee in als ik niet alleen ben en dan nog ga ik niet kopje onder. Als ik naar Ibiza op vakantie ga blijf ik op het strand, net als de vrouwen die niet kunnen zwemmen."

Footballfan met downsyndroom scoort touchdown
De 31-jarige Canaan Sandy is naar eigen zeggen al sinds hij twee maanden oud is fervent fan van de Arkansas Razorbacks. Het team van de universiteit van Arkansas is druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, en daarbij horen ook oefenwedstrijden. Canaan, die het syndroom van Down heeft, was voor zo'n wedstrijd uitgenodigd.

Wat er tijdens de wedstrijd gebeurde zal de dolgelukkige Canaan niet snel meer vergeten. Hij werd het veld opgeroepen en kreeg van de quarterback van het rode team de bal in zijn handen. Daarmee rende hij in volle vaart naar de end-zone, om zo een touchdown van maar liefst 50 yards te scoren.


Canaan Sandy scoort een touchdown (Bron: YouTube)

Muhammad Ali toch verslagen door Stevenson
Muhammad Ali is er niet in geslaagd een nieuwe wereldtitel boksen aan zijn palmares toe te voegen. Het gaat echter niet om The Greatest, maar om een zeventienjarige Brit. Ali pakte in het Bulgaarse Sofia zilver op het wereldkampioenschap voor junioren. Dat deed hij in het vlieggewicht, de klasse tot 52 kilo.

Opvallend is ook dat Ali in de finale verloor van ene Shakur Stevenson, een zestienjarige Amerikaan. Een van de grootste vraagstukken onder boksliefhebbers is al jaren of Teófilo Stevenson gewonnen zou hebben van Muhammad Ali. De Cubaan kreeg halverwege de jaren '70 naar verluid vijf miljoen dollar aangeboden voor een gevecht, maar dat sloeg hij af. Het bedrag aannemen zou namelijk betekenen dat hij het communistische Cuba de rug toe moest keren en dat wilde hij niet.

Štěpánek klaar voor volgende verovering
Tennisser Radek Štěpánek is weer beschikbaar. De relatie met zijn Tsjechische landgenote Petra Kvitova heeft uiteindelijk nog geen driekwart jaar geduurd. Sexy Lips staat bekend als een echte Casanova. Voor Kvitova was hij enkele jaren getrouwd met Nicole Vaidisova, eveneens een tennisster. Tot de breuk in 2007 was hij verloofd met de Zwitserse Martina Hingis. Buiten deze vrouwen heeft Hot Radek naar verluidt in zijn hoogtijdagen de lakens gedeeld met zo ongeveer elke toptienspeelster.

Op tennisfora wordt al druk gespeculeerd over zijn volgende verovering. Zo zou de Deense Caroline Wozniacki, voormalig nummer één van de wereld, wel eens ten prooi kunnen vallen aan de Tsjechische womanizer. Eerder dit jaar dook op Twitter al een foto op waarop duidelijk te zien is dat Steps als een hongerige tijger staat te loeren naar Woz. Een klein obstakel voor Radek: De Deense schone is verloofd met golfer Rory McIlroy, maar of hij zich daardoor af zal laten schrikken is maar de vraag.

Opa doet mee aan WK
Eugene Ellis is een opvallende verschijning tijdens het WK tafeltennis voor landenteams. De beste man werd twee weken geleden 55 jaar oud en is al een paar jaar opa. In Tokyo komt hij met zijn landje Jersey in actie in de vijfde en laagste divisie van het WK. Als zijn team in de groep met onder meer Nepal en de Seychellen bij de beste drie eindigt, mogen ze spelen voor de plaatsen 97 tot en met 105.

Ellis leerde het spelen uit oude Japanse boeken. Zijn coach, inmiddels 89 jaar jong, nam die boeken mee. Een Engelse versie was er niet en dus leerde Eugene het van de plaatjes. "Uit de boeken heb ik de oude stijl geleerd, terwijl de nieuwe stijl die iedereen nu gebruikt helaas veel beter is", aldus opa.

De enthousiaste grootvader is hoopvol dat hij een wedstrijd kan winnen op zijn derde en laatste WK. Een zege zou hij opdragen aan zijn coach, want die kan voor het eerst niet aanwezig zijn tijdens een toernooi van zijn pupil.

Schoonspringer doodsbang voor sprong
Tom Daley, het icoon van de Britse schoonspringsport, heeft toegegeven doodsbang te zijn voor zijn belangrijkste sprong. Tijdens de Olympische Spelen in Londen mocht hij zijn sprong overdoen nadat er tijdens zijn eerste poging met een camera geflitst werd. Sindsdien heeft hij de sprong geen enkele keer naar tevredenheid uit kunnen voeren.

"Ik ben er doodsbang voor. Ik probeer alles om er vanaf te komen, zelfs traumatherapie en allerlei andere soorten therapieën. Je kunt het denk ik wel een fobie noemen. Als ik bovenop de toren sta ga ik kapot van de zenuwen, zo bang ben ik voor die sprong", aldus de Brit na afloop van de World Series in Londen. Helaas voor Daley is het bijzonder moeilijk om een nieuwe sprong aan te leren, iets wat hem waarschijnlijk niet gaat lukken voor de Commonwealth Games in augustus.

Honkballer verrast fans die hem uitjouwen
Jarenlang was Robinson Canó een van de sterren van de New York Yankees. De tweede honkman kreeg diverse onderscheidingen, won in 2009 met de Yankees de World Series en was vijfmaal All Star. Na het afgelopen seizoen maakte hij echter, tot teleurstelling van vele fans, een overstap naar de Seattle Mariners. Bij de club aan de andere kant van de VS verdient hij naar verluidt 240 miljoen dollar in tien jaar.

Maar de fans in New York kunnen alles behalve begrip opbrengen voor de stap. In aanloop naar de wedstrijd van de Mariners tegen de Yankees in New York stond vast dat de honkballer kan gaan rekenen op een fluitconcert en een hoop boegeroep. Maar zijn die Yankees-fans ook zo stoer als Canó ineens voor hun neus staat? Talkshowhost Jimmy Fallon nam de proef op de som:


Het fragment uit The Tonight Show (Bron: YouTube)

Gouden medaille voor computerspelletjes spelen
Tijdens de X-Games, de Olympische Spelen voor extreme sporten, zal er in juni van dit jaar een gouden medaille te verdienen zijn op een nieuw onderdeel. 'Gamers' gaan in Austin, Texas namelijk strijden om de titel in het spel Call of Duty: Ghosts. De Major League Gaming (MLG), de Noord-Amerikaanse professionele organisatie voor het spelen van zulke spellen, heeft dat bekend gemaakt.

De beste vijf teams uit de MLG-ranglijst doen automatisch mee, waarna er nog drie teams gekozen worden. Tijdens het evenement zullen de spelers elkaar in een toernooi van drie dagen keer op keer zo vaak mogelijk doodschieten, uiteraard niet in het echt maar op de Xbox One. Volgens de geruchten worden de wedstrijden, gevechten en virtuele oorlogen zelfs - live of in samenvatting - uitgezonden op ESPN en ABC.

"Never, ever take your eye off the ball"
Het was de reden dat Forrest Gump zo goed kon tafeltennissen: Een van de belangrijkste elementen van het spel is dat je altijd naar het balletje moet blijven kijken. Dat geldt ook voor de topspelers, zoals te zien is in deze foto's van The Guardian, genomen tijdens de eerste dag van het wereldkampioenschap in Tokyo.

Ook onze eigen fotoleverancier Pro Shots heeft mooie kiekjes gemaakt tijdens het WK tafeltennis die het gelijk van Forrest Gump nog maar eens bewijst:

Onze eigen Britt Eerland in volle concentratie op de bal (PRO SHOTS/Actionimages)
Onze eigen Britt Eerland in volle concentratie op de bal (PRO SHOTS/Actionimages)

Kristian Karlsson is volledig gefocust op de bal (PRO SHOTS/Actionimages)
Kristian Karlsson is volledig gefocust op de bal (PRO SHOTS/Actionimages)

Audrey Zarif verliest de bal niet uit het oog (PRO SHOTS/Actionimages)
Audrey Zarif verliest de bal niet uit het oog (PRO SHOTS/Actionimages)