Vijf Belgen zeker van WK-deelname

Marc Wilmots heeft naar eigen zeggen vijf spelers alvast op het lijstje gezet van spelers die mee mogen naar het WK in Brazilië. De bondscoach van België liet weten dat Vincent Kompany (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), doelman Thibaut Courtois (Atlético Madrid), Axel Witsel (Zenit St. Petersburg) en Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg) er bij zullen zijn.

"Deze vijf neem ik zeker mee, mits ze uiteraard fit zijn", zei hij tegen Het Laatste Nieuws. Waarschijnlijk maakt Wilmots op 13 mei zijn voorlopige selectie van 26 of 27 namen bekend. Ongeveer drie weken later, op 2 juni, volgt de definitieve WK-selectie. Die zal uit 23 spelers bestaan.

België is voor de WK-eindronde ingedeeld in groep H. De Rode Duivels beginnen het toernooi op 17 juni tegen Algerije, in Belo Horizonte. De andere twee tegenstanders zijn Rusland en Zuid-Korea.

Deze zomer is België voor het eerst sinds 2002 weer aanwezig op een groot eindtoernooi. Met Wilmots als speler in de selectie werden de Belgen in de achtste finales verslagen door Brazilië, de latere winnaar. Wilmots maakte drie van de zes Belgische goals op dat WK.