United en Arsenal volgen situatie Fàbregas

Cesc Fàbregas zou aan het einde van dit seizoen kunnen vertrekken bij FC Barcelona. Arsenal en Manchester United zijn derhalve in opperste staat van paraatheid. FC Barcelona is bereid om te luisteren naar een bod op de aanvallende middenvelder, begrijpt Goal.

Fàbregas kwam in de zomer van 2011 van Arsenal naar Barcelona, de club waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. Zijn tweede verblijf in Catalonië is echter geen onverdeeld succes. Onder de diverse trainers van de afgelopen seizoenen, slaagt Fàbregas er maar niet in om een onomstreden waarde te worden.

Bij Barcelona heeft de Spaans international nog een contract tot de zomer van 2016. Barcelona staat daarom open voor een vertrek, maar dan moet wel het juiste bedrag op tafel komen.

De speler zelf zou ook wel oren hebben naar een terugkeer naar de Premier League. Bij de soçios van Barça is Fàbregas het zwarte schaap geworden en werd hij onlangs tijdens de 2-1 zege op Athletic Bilbao door de eigen fans uitgefloten.

In zijn periode bij Arsenal groeide Fàbregas uit tot een van de beste spelers ter wereld en vormde hij samen met aanvaller Robin van Persie een uitstekend duo in het Emirates Stadium. Dat deed Barcelona destijds besluiten om hem voor ruim 34 miljoen euro naar Camp Nou te halen.

Maar behalve Arsenal is ook Manchester United een optie. The Red Devils waren afgelopen zomer ook al gecharmeerd van Fàbregas, die zondag overigens 27 jaar wordt. Tot twee keer toe deed toenmalig manager David Moyes een bod, maar beide keren bleek het tevergeefs.

Inmiddels is Moyes echter ontslagen bij United en is het de vraag of de nieuwe manager ook brood ziet in de komst van de Spanjaard.