Gentenaar: "Hele seizoen is gewoon klote"

Dennis Gentenaar moet vanwege een blessure de laatste reguliere competitiewedstrijd van N.E.C. Nijmegen missen. De doelman kijkt terug op een teleurstellend seizoen.

N.E.C., dat zaterdag op bezoek gaat bij kampioen Ajax, staat op de voorlaatste plek. De voorsprong op hekkensluiter Roda JC is slechts drie punten. "Dit hele seizoen is gewoon klote verlopen. We hadden al meteen gezeik", zegt Gentenaar over de afgelopen jaargang tegen Voetbal International.

"Een paar flinke ketsers, een trainer (Alex Pastoor, red.) die eruit vliegt. Dat had voor mij niet gehoeven en het heeft ons ook niet verder geholpen", aldus de 38-jarige keeper. "Ik zat net hier toen het gebeurde, maar hoorde niet dat er spelers klaar waren met hem of zo."

Volgens Gentenaar is het in Nijmegen na het ontslag van Pastoor nooit meer rustig geworden. "We hebben nooit eens een serie van een paar overwinningen gehad. Dan blijf je achter de feiten aanhobbelen. Ik denk dat er best wel kwaliteit in de groep zit, maar als team hebben we niet gefunctioneerd."

Hekkensluiter Roda JC heeft een beter doelsaldo dan NEC, wat betekent dat de Nijmeegse formatie nog rechtstreeks kan degraderen uit de Eredivisie. NEC moet in dat geval verliezen bij Ajax, terwijl Roda een zege moet pakken bij Go Ahead Eagles.