Tomasson hoeft niet te vrezen voor ontslag

Jon Dahl Tomasson is volgend seizoen nog gewoon trainer van Roda JC, ongeacht de prestaties van de ploeg dit seizoen. Tomasson is bezig aan zijn eerste maanden als hoofdtrainer van Roda JC. Eind vorig jaar kwam hij over van Excelsior en volgde hij in Kerkrade Ruud Brood op.

Op dat moment stond Roda op de veertiende plaats met achttien punten. Vijftien wedstrijden later heeft Roda acht punten meer en is de club hekkensluiter in de Eredivisie. De kans op directe degradatie is groot. Alleen via winst op Go Ahead Eagles aanstaande zaterdag kan directe degradatie nog voorkomen.

Roda staat er dus beroerd voor. Toch is technisch manager Leon Vlemmings van meninng dat de keuze om Tomasson binnen te halen, de juiste was. "Ik snap dat de buitenwereld nu naar schuldigen zoekt, maar wij zijn tevreden over hem."

"Omdat we precies weten hoe hij werkt", vervolgt Vlemmings in gesprek met Voetbal International. "Het is Jon niet te verwijten dat we staan waar we staan. Dat heeft met heel andere zaken te maken. Als jij in zes jaar tijd drie keer in deze situatie terechtkomt als club, dan moet je jezelf afvragen of dat nog toeval is. Hoe dit seizoen ook afloopt, Jon gaat absoluut door als trainer", aldus Vlemmings.