Siem de Jong zet WK in Brazilië uit zijn hoofd

Siem de Jong richt zich alvast op het volgende seizoen bij Ajax. Door blessureleed gelooft hij niet dat hij mee mag naar het WK. De aanvoerder van Ajax had nog een beetje hoop dat hij op tijd topfit zou zijn, maar de mondiale eindronde komt toch te vroeg.

"Ontzettend jammer, maar ik concentreer me nu volledig op de trip met Ajax naar Indonesië en het nieuwe seizoen", zegt De Jong tegen AD Sportwereld. Ajax sluit het seizoen zaterdagavond af met een thuiswedstrijd tegen NEC. De Jong zit ook bij de wedstrijdselectie. "Helaas duurt het seizoen niet langer, maar ik ben in elk geval blij dat ik na zeven weken nog wat minuten kan maken, tegen NEC en straks in Indonesië."

Dit seizoen kwam De Jong door een klaplong en vervolgens een hamstringblessure slechts achttien keer in actie. "In de week na NAC had ik een test gepland staan. Een krachttest die ik wel vaker voor mezelf had gedaan", zei hij deze week in Sp!ts. "Zo van: ik wil wel eens zien hoe ik ervoor sta."

"Drie dagen ervoor raakte ik weer geblesseerd. Dat neem ik mezelf een beetje kwalijk. Ik hoopte dat ik al sterk genoeg was en ik wachtte te lang met die test." De Jong beseft dat een transfer er nu mogelijk ook niet in zit. "Nu wordt het natuurlijk wel wat lastiger om weg te gaan."