Van der Hoorn: "Dit voelt niet als mijn titel"

Mike van der Hoorn werd in zijn eerste jaar bij Ajax meteen kampioen, maar een geslaagd debuutseizoen was het niet. Ajax nam Van der Hoorn vorig jaar voor vier miljoen euro over van FC Utrecht, als vervanger van de vertrokken Toby Alderweireld.

De centrale verdediger kwam echter bijna niet aan spelen toe. Tot nu toe bleef het slechts bij twee duels in de Eredivisie en enkele optredens in Europa. "De landstitel voelde niet als mijn titel", zegt Van der Hoorn in Het Parool. "Daarvoor is mijn bijdrage in de wedstrijden te gering geweest." Volgend seizoen hoopt de 21-jarige speler wel een basisplek af te dwingen.

Als belangrijkste wapenfeiten zullen de Ajax-fans bij Van der Hoorn vooral zijn fouten herinneren. Hij veroorzaakte knullig een strafschop tegen AC Milan, gevolgd door een eigen doelpunt in de verloren wedstrijd tegen Red Bull Salzburg.

"Ik wil niet nog zo'n seizoen meemaken", aldus Van der Hoorn, die eventueel kan profiteren van een transfer van Niklas Moisander. Ook Joël Veltman stond dit seizoen hoger in de pikorde van trainer Frank de Boer.