Stoke wil Assaidi definitief vastleggen

Oussama Assaidi heeft dit seizoen veel indruk gemaakt bij Stoke City. De Engelse club hoopt de huurling een vast contract te kunnen geven. Stoke City huurt de oud-speler van sc Heerenveen dit seizoen van Liverpool.

Assaidi speelde dit seizoen achttien competitieduels, al kwam hij de laatste weken door een blessure minder aan spelen toe. De Marokkaan scoorde drie keer. Manager Mark Hughes is erg tevreden over Assaidi.

"Hij heeft hier een goede periode gehad en hij past goed bij de rest van de spelersgroep. Hij is heel 'close' met een aantal andere jongens, waaronder Marko Arnautovic. Zij vormen een goed duo", aldus de coach op de officiële website van Stoke.

"Dat soort dingen spelen wel mee als je besluit of je iemand definitief wil vastleggen of niet", zegt Hughes. "We willen komende zomer graag bekijken wat er voor Assaidi mogelijk is, maar het is nog even afwachten hoe dat uitpakt."

Stoke City, dat op een keurige tiende plek staat, krijgt zaterdagmiddag bezoek van Fulham. Of Assaidi in actie kan komen, is nog niet duidelijk. "Hij heeft op de training een tik tegen zijn knie gehad. We weten niet hoe ernstig het is, dus dat zullen we zaterdagochtend verder moeten bekijken."