De Boer: "Bojan heeft het niet gebracht"

Hij werd met hoge verwachtingen binnengehaald, maar kon zijn belofte ook bij Ajax niet inlossen. Bojan Krkic lijkt te moeten vertrekken uit Amsterdam. De 23-jarige aanvaller zat bij FC Barcelona op een dood spoor, en kreeg bij Ajax de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

In zijn eerste seizoen op huurbasis in de Nederlandse hoofdstad heeft hij geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Dat concludeert Frank de Boer. Volgens de succesvolle oefenmeester heeft Bojan tijdens de trainingen te weinig in zichzelf geïnvesteerd. "Ik heb tegen hem gezegd dat hij harder moest trainen. Ik was veeleisender dan bij Barcelona", zo vertrouwde hij AT5 toe.

"Als jij geen vrije trappen neemt tijdens een training, schiet je hem er in de laatste minuut van een wedstrijd er ook niet in. Als jij volume wilt krijgen om negentig minuten te gaan, dan moet je dat brengen tijdens de training. Hij heeft het wel in zich, maar heeft het niet gebracht."

Ajax heeft een optie om Bojan nog een seizoen te huren, maar heeft hierover nog geen beslissing genomen. Het lijkt er evenwel op dat Bojan in de zomer zal terugkeren naar Barcelona, waar hij nog een jaar onder contract staat.

Zelf voelt hij wel iets voor een terugkeer, zo liet hij Sportonlangs weten. "We gaan zien wat er deze zomer gebeurt. Ik heb enorm genoten van dit jaar in het shirt van Ajax. Nu ga ik alle voor- en nadelen tegenover elkaar zetten. Een terugkeer naar Barcelona is zeker een optie."

"Natuurlijk is het zo dat ik nog een eenjarig contract heb bij de club. Uiteindelijk gaat het er om waar ik mezelf het best kan ontwikkelen. Waar dat me gaat brengen? Ik zie het allemaal wel."