[Bundesliga] HSV blijft zestiende ondanks nederlaag

Hamburger SV moet tot op de laatste speeldag blijven vrezen voor directe degradatie uit de Bundesliga. Met Rafael van der Vaart in de basis werd thuis kansloos met 4-1 verloren van landskampioen Bayern München. Omdat ook concurrenten FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig verloren, houdt HSV wel alles in eigen hand.

HSV staat op de zestiende plaats en heeft een puntje meer dan Nürnberg, dat thuis met 2-0 verloor van Hannover 96. Braunschweig, dat voor eigen publiek in blessuretijd met 1-0 onderuit ging tegen FC Augsburg, heeft twee punten minder. De zestiende plaats geeft recht op het spelen van promotie-degradatieduels. De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks.

Volgende week zaterdag op de laatste speeldag moet HSV, dat nog nooit uit de Bundesliga is gedegradeerd, op bezoek bij FSV Mainz. Nürnberg en Braunschweig wacht een uitwedstrijd tegen respectievelijk Schalke 04 en TSG Hoffenheim.

Aan de top van de ranglijst zette Schalke 04 een belangrijke stap richting directe kwalificatie voor de Champions League. Mede dankzij een goal van Klaas-Jan Huntelaar werd de uitwedstrijd tegen SC Freiburg met 2-0 gewonnen. Alleen Bayer Leverkusen, dat met dezelfde cijfers bij Eintracht Frankfurt won, kan Schalke nog van de derde plaats verdringen. Het verschil bedraagt drie punten.

Op de vierde plaats, die toegang verschaft tot een plaats in de voorronde van de Champions League, hebben ook Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach nog kans. Wolfsburg won met 2-1 bij het Stuttgart van coach Huub Stevens, Gladbach rekende met 2-1 af met FSV Mainz. Leverkusen heeft een puntje meer dan Wolfsburg en drie meer dan Gladbach.

Overige uitslagen Bundesliga zaterdag:

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 3-2

Werder Bremen - Hertha BSC 2-0