[PL] Fulham degradeert uit Premier League

Fulham is gedegradeerd uit de Premier League. De ploeg van John Heitinga en Maarten Stekelenburg ging zaterdag met 4-1 onderuit bij Stoke City. Sunderland won met 1-0 op bezoek bij Manchester United, waardoor de Londenaren geen kans meer maken op de zeventiende plek. Cardiff City verloor met 3-0 bij Newcastle United en is net als Fulham gedegradeerd.

Fulham was sinds 2001 onafgebroken actief in de Premier League. Martin Jol begon dit seizoen als trainer bij de club, maar werd in december ontslagen. René Meulensteen nam zijn taken vervolgens over, maar moest 14 februari alweer het veld ruimen. Voormalig Bayern München-trainer Felix Magath werd vervolgens binnengehaald om Fulham in de Premier League te houden, maar ook hij kon het tij niet keren.

Cardiff promoveerde vorig seizoen naar het hoogste niveau. Voormalig Manchester United-speler Ole Gunnar Solskjaer is de trainer van de club uit Wales.

Twee voormalige eredivisiespelers deden Fulham pijn. Oussama Assaidi en Marko Arnautovic scoorden allebei een keer voor Stoke. Tim Krul en Vurnon Anita waren met basisplaatsen bij Newcastle medeverantwoordelijk voor de degradatie van Cardiff. Anita werd 79 minuten gewisseld. Luuk de Jong bleef op de bank zitten bij de zwartwitten.

Voor Manchester United is Europees voetbal ver weg. De tweede wedstrijd onder interim-trainer Ryan Giggs ging op Old Trafford met 1-0 verloren tegen Sunderland. Sebastian Larsson scoorde in de dertigste minuut de enige treffer.

Robin van Persie maakte zijn rentree bij United na een lange afwezigheid. Sinds 19 maart had hij niet meer gespeeld wegens een knieblessure. De Rotterdammer kwam in de 66e minuut in het veld.

United maakt nog een kleine kans op de zesde plek, goed voor Europa League-voetbal. Dan moet de ploeg wel zijn twee resterende wedstrijden winnen en Tottenham Hotspur zijn laatste duel verliezen. Sunderland zette zijn opmerkelijke opmars voort tegen United. De laatste weken versloeg de ploeg Chelsea en Cardiff en werd een punt gepakt bij Manchester City. Sunderland, dat bij kerst nog hekkensluiter was, staat nu zestiende en is dicht bij lijfsbehoud.

Ron Vlaar won met Aston Villa drie belangrijke punten tegen Hull City: 3-0. Leandro Bacuna kwam na 82 minuten in het veld bij Villa, dat door de zege bijna zeker is van lijfsbehoud. De ploeg bezet de veertiende plek.

Swansea ging in Wales met 1-0 onderuit tegen Southampton. Rickie Lambert scoorde in blessuretijd de enige goal. Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli begonnen allebei in de basis bij Swansea en werden ook allebei gewisseld. Marvin Emnes kwam na 77 minuten het veld in. Swansea en Southampton staan respectievelijk dertiende en achtste.