[Moto2] Uitslag Grand Prix van Spanje

Mika Kallio heeft met de zege in de Grand Prix van Spanje de vierde race in het Moto2-seizoen gewonnen. De Fin vertrok van poleposition en kwam op het circuit van Jerez geen moment in gevaar. 

Bij de start ging Kallio er gelijk vandoor, met de Zwitser Dominique Aegerter, als vijfde gestart, die opschoof naar de tweede plek. Kampioenschapsleider Esteve Rabat viel van de zesde startplek terug naar plaats negen, maar kon weer snel twee plekken opschuiven.

In de tweede ronde ging Jonas Folger voorbij aan Tom Lühti, waardoor de Duitser op de derde plek lag achter Aegerter. Kallio reed inmiddels weg van Aegerter en Folger, die op hun beurt weer een gat hadden naar Luis Salom. Drie seconden daarachter ging Rabat voorbij aan Simone Corsi, waarmee hij de vijfde plek pakte.

Nog geen drie ronden verder had Rabat het gat naar Salom dicht gereden, waarna hij zijn landgenoot direct inhaalde. Vanaf dat moment was de stand voorin bepaald. Aegerter leek langzaam naar Kallio toe te rijden, maar slaagde daar uiteindelijk toch niet in. Folger kon op zijn beurt niet dichterbij Aegerter komen, maar kwam ook niet in gevaar door Rabat achter hem. 

De vijfde plaats ging naar Maverick Viñales, voor teamgenoot en mede-debutant Salom, die hij enkele ronden voor het einde inhaalde. Voor Folger, eveneens een debutant, was het zijn eerste Moto2-podium. 

In het kampioenschap blijft Tito Rabat aan de leiding, zestien punten voor Kallio. Viñales staat nog altijd op de derde plek, terwijl Aegerter voorbij ging aan Corsi. De Italiaan lag achtste, maar ging onderuit.