[PD] Almería doet goede zaken in strijd om lijfsbehoud

Almería heeft zondag in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege geboekt. De Spaanse ploeg van trainer Francisco Rodríguez won voor eigen publiek tegen het reeds gedegradeerde Real Betis met 3-2 en klom daardoor naar de veilige zestiende plaats.

Almería kwam zeven minuten na rust op voorsprong via Oscar Diaz. Een minuut later werd de thuisploeg tot een tiental gereduceerd na rood voor Suso. Betis profiteerde optimaal en kwam via Braian Rodriguez en Salva Sevilla aan de leiding. Via een goal van Alex Vidal en een treffer van Ramon Azeez in de 94e minuut ging Almería toch nog met de zege aan de haal.

Almería staat nu met 36 punten uit evenzoveel duels zestiende. Het verschil met de voorlaatste plek van Real Valladolid is echter maar een punt. In de Primera División degraderen de onderste drie ploegen.