Schalke-coach ergert zich aan Huntelaar

Het seizoen zit er voor Klaas-Jan Huntelaar op. De spits is door een gele kaart geschorst voor de laatste competitiewedstrijd van Schalke 04.

Jens Keller, de coach van de club uit Gelsenkirchen, is daar op z'n zachtst gezegd niet zo blij mee. "Als je als 30-jarige spits van wereldklasse al vier gele kaarten hebt en dan toch de hekken inspringt, kun je als trainer je daaraan ergeren", zei Keller tegen Bild. Huntelaar was zaterdag trefzeker in het competitieduel met SC Freiburg. Hij vierde dat door in de hekken te springen bij het vak met de Schalke-fans. Dat is in Duitsland echter niet toegestaan, en de routinier werd daarom bestraft met een gele kaart.

"Huntelaar vroeg naderhand wat hij eigenlijk had misdaan. Kennelijk moeten we met hem het spelregelboekje nog even doornemen", aldus Keller. Huntelaar vertelt zelf via de officiële website dat hij even niet dacht aan die vier kaarten. "Als je een doelpunt hebt gemaakt, kun je even een beetje gek in je hoofd worden."

Schalke won in Freiburg met 0-2 en Huntelaar maakte het tweede doelpunt. Met nog één speelronde te gaan heeft de ploeg aan een gelijkspel tegen FC Nürnberg (thuis) om derde te worden. Bij een nederlaag kan Bayer Leverkusen (drie punten achterstand) Die Königsblauen inhalen.