[PD] Real profiteert niet van missers Atlético en Barça

Real Madrid is er niet in geslaagd optimaal te profiteren van de nederlaag van Atlético Madrid in de Primera Division. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti speelde zondagavond thuis met 2-2 gelijk tegen Valencia. Real staat nu vijf punten achter op de stadgenoot. De Koninklijke speelde wel een duel minder.

Real vond in Estadio Santiago Bernabeu een sterk Valencia, dat eerder dit seizoen al won bij FC Barcelona, op zijn weg. Na een gelijkopgaande eerste helft kwamen de bezoekers op slag van rust op voorsprong. Jérémy Mathieu kopte raak uit een hoekschop.

Sergio Ramos herstelde het evenwicht. De thuisploeg had daarna nog een halfuur de tijd om de drie punten te pakken, maar in de 65e minuut sloeg Daniel Parejo toe na een snelle counter. Real wist in blessuretijd een nederlaag nog wel af te wenden dankzij Cristiano Ronaldo, die scoorde met zijn hak, maar daar bleef het bij.

Real, dat dinsdag nog met 4-0 te sterk was voor Bayern München in de halve finale van de Champions League, blijft steken op de derde plaats, nog achter Barcelona. Met Barcelona - Atlético de laatste speelronde ligt de Spaanse titelstrijd nog open.

Atlético ging eerder op de dag met 2-0 onderuit bij Levante. Barcelona kwam zaterdag al niet verder dan een 2-2 remise tegen Getafe.