Heitinga denkt nog niet aan terugkeer bij Ajax

Johnny Heitinga verwacht niet dat hij volgend seizoen weer in het shirt van Ajax speelt. De verdediger is onzeker over zijn toekomst.

Heitinga degradeerde zaterdag met Fulham uit de Premier League door een 4-1 nederlaag tegen Stoke City. "Ik heb nu alles meegemaakt in mijn carrière. Champions League, kampioen en degradatie. Dat het laatste is gebeurd, is sneu voor de club", zei Heitinga tegen de NOS.

"Ik ging naar Fulham om mij daar in de kijker te spelen. Ik hoop dat het gelukt is, want ik wil heel graag mee naar Brazilië." De 30-jarige speler vertrok afgelopen winter bij Everton, omdat hij daar amper aan spelen toekwam.

"Of ik nu terugkeer bij Ajax? Ik denk het niet. Een paar jaar geleden zijn ze bij Ajax een andere weg ingeslagen. Ze mikken op de jeugd", weet Heitinga.

"Ik ben een echte Ajacied, zou het wel willen, maar ik kan er nu nog niks over zeggen. Ik moet rustig bekijken wat ik volgend jaar ga doen." De 87-voudig international speelde zeven jaar in het eerste van Ajax. In 2008 vertrok hij naar Atlético Madrid.