[Giro] Orica-Greenedge neemt Weening mee

Pieter Weening is door Orica-Greenedge opgenomen in de ploeg voor de Giro d'Italia. De selectie werd maandag bekendgemaakt. Weening won in 2011 een etappe in Italië en droeg vier dagen de roze leiderstrui. Komende ronde mag hij weer voor de aanval gaan en proberen een rit te winnen.

"Weening houdt van de Giro d'Italia", zegt ploegleider Matt White op de website van de ploeg. "Hij is goed in vorm en zal er vanaf de start vol voor gaan." White verwacht dat er in de ronde meerdere ritten zijn die de 33-jarige renner goed liggen. "Hij zal zeker jagen op een etappeoverwinning."

De gehele Greenedge-ploeg is gefocust op ritwinst. Het eerste doel is het winnen van de ploegentijdrit aanstaande vrijdag in het Noord-Ierse Belfast en daar de roze trui pakken. In de drie weken daarna mogen alle rijders jagen op overwinningen.

In de vlakke ritten zal Michael Matthews voor zijn kansen mogen sprinten. De Australiër won in de Vuelta afgelopen jaar twee etappes. Brett Lancaster, Cameron Meyer, Ivan Santaromita, Luke Durbridge, Michael Hepburn, Mitch Docker en Svein Tuft maken het team compleet.