Hendriks staat open voor hulp aan Roda JC

Nol Hendriks is bereid opnieuw te investeren in het zaterdag gedegradeerde Roda JC. Dat zei de 85-jarige voormalige suikeroom van de Limburgse club maandag op Radio 1. "Als er een breed draagvlak is, wil ik meewerken. Anders niet. Er zijn behoorlijke bedreigingen vanuit de harde kern die ik toch wel ter harte neem."

De supporters van Roda steigerden op internet vooral over de geruchten dat Hendriks oud-directeur Servé Kuijers en oud-trainer Sef Vergoossen de club weer binnen wil loodsen. De twee mannen waren in het seizoen 2008-2009 voorstander van een fusie tussen Roda en Fortuna Sittard. De fans waren daar fel op tegen.

Ook Hendriks denkt dat een fusie niet zo'n slecht idee was. "Nu komt die er niet meer, maar destijds hadden we er veel mee kunnen voorkomen." De degradatie van zijn Roda doet Hendriks dan ook pijn. "Die pijn zal lang blijven. Ik probeer maar positief vooruit te denken en te hopen dat het maximaal een jaar duurt."

Hendriks benadrukt dat hij niet zomaar geld in de club uit Kerkrade steekt. "Je zult in de eerste plaats met goede mensen moeten werken. Je kunt veel met geld doen, maar de organisatie is toch het belangrijkste." Ook maakte de ondernemer duidelijk dat hij zelf geen zeggenschap wil. "Ik wil geen enkele functie en heb ook geen interesse in vetorecht. Ik wil slechts een adviserende rol."

Roda en Hendriks praten later maandag met elkaar. "Ik wil eerst een overzicht zien van hoe de club er financieel voorstaat."