Van Gaal begint WK-voorbereiding met twintig man

Bondscoach Louis van Gaal heeft twintig voetballers opgeroepen voor het eerste deel van zijn voorbereiding op het WK. Alleen spelers die bij hun club al klaar zijn trainen vanaf woensdag in drie driedaagse stages in Hoenderloo bij Oranje. In de praktijk betekent dat dat alleen spelers van Ajax, Feyenoord, FC Twente en PSV, de nummers één tot en met vier van de Eredivisie, nu al zijn opgeroepen.

Feyenoord is met zeven spelers hofleverancier in de eerste fase. PSV levert zes spelers en Ajax vijf. Twente heeft met Luc Castaignos en Quincy Promes twee spelers bij Oranje zitten. Opvallend is verder de oproep voor Ajax-reservedoelman Kenneth Vermeer. Hij mocht in de bekerfinale en de laatste competitieronde spelen van Frank de Boer en incasseerde zeven doelpunten in die twee duels.

De spelers die in het buitenland spelen hebben nog clubverplichtingen en zullen pas later aansluiten bij de groep. Bij de twintig nu bekendgemaakte namen zitten spelers die nog speelgerechtigd zijn voor Jong Oranje. Als zij niet bij de dertigkoppige voorselectie zitten die Van Gaal 13 mei bekendmaakt, sluiten ze aan bij Jong Oranje.

Alle spelers in eerste trainingsfase Oranje:

Daley Blind, Jasper Cillessen, Davy Klaassen, Joël Veltman en Kenneth Vermeer (allen Ajax), Jean-Paul Boëtius, Jordy Clasie, Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Bruno Martins Indi, Tonny Trindade de Vilhena en Stefan de Vrij (allen Feyenoord), Luc Castaignos en Quincy Promes (beiden FC Twente) en Memphis Depay, Jürgen Locadia, Luciano Narsingh, Karim Rekik, Georginio Wijnaldum en Jeroen Zoet (allen PSV).