[PL] Titel ver weg voor Liverpool na bizar puntenverlies

Liverpool lijkt de kans om voor het eerst sinds 1990 weer eens kampioen van Engeland te worden te hebben verspeeld. De ploeg van trainer Brendan Rodgers gaf maandag in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace in het laatste kwartier een 3-0 voorsprong uit handen: 3-3. Manchester City heeft nu in de laatste twee wedstrijden aan vier punten genoeg om de titel te pakken.

Bijna de hele avond zag het ernaar uit dat Liverpool de druk op Manchester City juist zou opvoeren. Joe Allen zette de bezoekers in de achttiende minuut op voorsprong, waarna Daniel Sturridge en Luis Suarez de voorsprong tussen de vijftigste en zestigste minuut verder uitbreidden.

Pas in de 79e minuut was de thuisploeg dankzij Damien Delaney voor het eerst trefzeker. Toen Dwight Gayle er twee minuten later zelfs 2-3 van maakte, sloop bij Liverpool de onzekerheid in de ploeg. Gayle profiteerde daarvan door in de 88e minuut de gelijkmaker te scoren.

Met 81 punten uit 37 wedstrijden staat Liverpool nog wel bovenaan in de Premier League, maar Manchester City heeft veel betere papieren. Met een beter doelsaldo en thuiswedstrijden tegen West Ham United en Aston Villa voor de boeg ligt de titel voor het grijpen. Liverpool sluit het seizoen volgende week af met een thuiswedstrijd tegen Newcastle United.