Oud-Ajacied Gabri stopt met profvoetbal

De Spaanse middenvelder Gabri neemt aan het einde van dit seizoen afscheid als profvoetballer. De Spaanse middenvelder Gabri neemt aan het einde van dit seizoen afscheid als profvoetballer. Gabri vindt het als 35-jarige welletjes. Hij maakt het seizoen met Lausanne Sport af en zwaait daarna af. Een blessure gooit roet in het eten voor de geroutineerde centrale middenvelder.

Inmiddels is de voetballer al bezig met zijn trainerscursus in Madrid. Hij hoopt in november de benodigde papieren te behalen om als hoofdtrainer bij een voetbalclub aan de slag te gaan.

De drievoudig international van Spanje beleefde zijn hoogtijdagen in het shirt van FC Barcelona. Hij speelde van 1999 tot 2006 voor de Catalanen en maakte onder meer de Nederlanders Henk ten Cate en Frank Rijkaard mee bij de topclub.

Gabri verliet Barça na zeven jaar om zijn geluk te beproeven bij Ajax. Na vier seizoenen in Amsterdam besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij kwam achtereenvolgens uit voor Umm-Salal, FC Sion en Lausanne Sport. Bij die laatste club kwam hij dit seizoen tot slechts vier wedstrijden in de hoofdmacht.

De ervaren kracht won in het seizoen 2005/06 de Champions League met Barcelona. Hij won tweemaal de Primera Division, net zoals de KNVB Beker en de nationale Super Cup met Ajax. Met Barcelona wonn hij de nationale Super Cup één keer.