Koolwijk terug bij gehavend N.E.C.

N.E.C. Nijmegen kan tegen Sparta Rotterdam weer beschikken over Ryan Koolwijk. De aanvoerder benadeelde zijn ploeg in de strijd tegen degradatie door een kopstoot uit te delen, waarvoor hij drie wedstrijden schorsing kreeg. Volgens De Stentor begint hij desalniettemin als basisspeler in de eerste play-off om promotie/degradatie tegen Sparta.

Koolwijk deelde een kopstoot uit in de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur. N.E.C. kon in het duel met de Frieze stuntploeg nog wel een punt uit het vuur slepen. Naast Koolwijk kreeg ook Rens van Eijden een rode kaart (twee keer geel), maar hij kon de week erna weer opdraven.

Tegenover de terugkeer van de captain staat de afwezigheid van een aantal belangrijke krachten. Zo is de ervaren doelman Dennis Gentenaar niet inzetbaar door een kuitblessure. Kalle Johnsson neemt de plek van de routinier in tegen Sparta.

Naast Gentenaar ontbreken ook Kevin Conboy, Michael Higdon, Geoffrey Castillion en Navarone Foor. De eerste drie spelers kampen met blessures, terwijl Foor de confrontatie met de Rotterdammers moet missen door een schorsing.

N.E.C. en Sparta staan donderdag in de heenwedstrijd van de play-offs tegenover elkaar. Aanstaande zondag is de return in Nijmegen.